Het Nautisch Kwartier

Een schilderachtige wijk aan het water...

Oude tijden herleven... De afgelopen jaren is er op de kop van de oude Huizer Haven heel hard gewerkt om dit gebied om te vormen tot een nautisch centrum. Wanneer u nu rondwandelt op deze bijzondere locatie waant u zich in een Zuiderzee dorpje uit vervlogen tijden. De uitstraling van de gebouwen doet denken aan een dorpsschool, een café aan de haven en een gemeentehuis uit ca. 1860. U loopt langs de burgemeesterswoning met ernaast de dokterswoning, het oude kruidenierswinkeltje en de visafslag. Aan de overzijde van het water ziet u diverse boothuizen liggen. De Kalkovens en Botterwerf maken het geheel af.

Diverse locaties voor eten, drinken en plezier

In september 2012 zijn alle gebouwen opgeleverd en heeft de laatste horecagelegenheid haar deuren geopend. Bij SpaMedica™ Els van Gogh kunnen dames en heren terecht voor SPA en huidverbeterende behandelingen. U vindt er het Fletcher Hotel Nautisch Kwartier met 80 kamers en restaurant & RIVA Wijnlounge, de plek voor mooie wijnen en perfecte wijn/spijscombinaties. De Kalkovens is een evenementenlocatie met mogelijkheden voor feesten, partijen en vergaderingen. Het Kleine café aan de Haven is een plek om te genieten van een mooie lunch en diner. Dickens is een spannend restaurant én pannenkoekenhuis met een knipoog naar toen & nu.

Kom proeven wat het Nautisch Kwartier u te bieden heeft en beleef er historisch Huizen met de allure van de hedendaagse tijd!