Duik mee het nieuwe jaar in aan de "Winterkade"

maandag 19 november 2018

Op 1 januari 2019 vindt voor de 3e keer de traditionele Nieuwjaarsduik plaats in Huizen. Hiermee behoort Huizen tot een van de 140 locaties in Nederland waar een ‘Serieuze Nieuwjaarsduik’ plaatsvind, en waar meer dan 50.000 dappere helden het nieuwe jaar in duiken. De Nieuwjaarsduik aan de Zomerkade in Huizen is de grootste duik in ’t Gooi en omstreken. Aankomend jaar zal de Zomerkade een echte Winterkade worden waarbij ook de horeca ondernemers aan de Zomerkade alle bezoekers hartelijk welkom heten. De duik in Huizen wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit de Gemeente Huizen. ​

Gezelligheid voorop

In twee jaar tijd heeft de ‘Gebr. Van der Hulst - Nieuwjaarsduik Huizen’, zoals de duik officieel heet, zich ontwikkeld tot een duik van formaat waarbij ruim 400 duikers en 2500 bezoekers genieten van een gezellig evenement aan de Zomerkade. Naast de duik, waarbij de duikers om 15.00 uur het water in rennen, is er veel aandacht voor gezelligheid en plezier. De duik is er voor iedereen, van jong tot oud waarbij vooral families, vriendengroepen, sportteams of collega’s laten zich uitdagen mee te duiken.

Zomerkade wordt Winterkade

De Nieuwjaarsduik in Huizen moet dan ook een feestje worden aan de Zomerkade, waarbij de Zomerkade wordt omgedoopt tot de Winterkade. Een grote verwarmde feesttent waar deelnemers kunnen omkleden, bezoekers een hapje en een drankje kunnen krijgen. Een DJ en presentator zorgen voor een mega warming up en er ligt een stormbaan om alvast warm te lopen voor de duik. Voor alle bezoekers zijn ook de horeca ondernemers op de Zomerkade open met hun lokale kwaliteiten en natuurlijk warme chocomelk met rum. Of wat dacht je van lokale lekkernijen, zoals ‘de beste worsten van Huizen’ en lokaal bier als de ‘ijstrol’ of ‘winterbertus’?

End Plastic Soup Now

De nieuwjaarsduik zet zich dit jaar in voor het project ‘End Plastic Soup Now’. Een project in samenwerking met de Rotary clubs in Huizen waarbij men zich inzet voor het verminderen en het bewust worden van ons (eenmalig) plastic gebruik en hoe we dat kunnen verminderen.

Meedoen of kijken

Deelname is al mogelijk zonder kosten waarbij iedere duiker een muts, herinnering en een kop snert ontvangt. Enthousiastelingen kunnen dit jaar weer een ‘VIP’ pakket kopen voor € 7,50 met onder andere een sportief en lekker gevulde goody bag. VIP duikers starten bovendien vanuit een speciaal startvak. Als je met een groep wil komen duiken en er iets speciaals van wil maken kun je dit jaar ook een VIP-champagne tafel reserveren. Een gezellige manier om het nieuwe jaar te starten.

Voor meer informatie, het programma en inschrijven kun je terecht op www.nieuwjaarsduikhuizen.nl.

Foto: OpHuizerhoogte