Zien & doen in Huizen

Kunst en cultuur

Voor kunstliefhebbers heeft  gemeente Huizen een speciale beeldenroute uitgezet. Deze geeft u een gevarieerd beeld van de kunstwerken en gedenktekens in Huizen. In het tweede weekend van oktober exposeren kunstenaars en schilders hun werk tijdens de atelierroute. U kunt ook een bezoekje brengen aan het Huizer Museum waar overigens ook de VVV van Huizen is gevestigd. In de bibliotheek van Huizen is een kunstuitleen gevestigd.

Sport

Huizen heeft ook voor sporters genoeg te bieden. Zwemmen, skiën, golfen, squashen, bowlen, tennissen, varen en surfen. Zwembad Sijsjesberg in Huizen is het mooiste openluchtzwembad van het Gooi en misschien wel één van de mooiste van ons land. Tevens is er een overdekt zwembad: Zwembad De Meent. Bij de Wolfskamer kunt u skiën en boarden en bij Coronel kartracing kan de jeugd zich vermaken met karten en lasergamen. Wilt u een dagje zeilen, dan kunt u een boot huren bij het zeilcollege aan de kop van de aanloophaven. De natuurliefhebber kan zijn hart ophalen in de uitgestrekte en gevarieerde Gooise natuurgebieden. In Gooi & Vecht zijn heel veel mogelijkheden voor prachtige wandel- en fietstochten. Wilt u zelf uw fietsroute samenstellen? Dat kan via www.routesingooivecht.nl

Uitgaan

Voor een avondje film, theater of toneel kunt u in Huizen prima terecht. In de grote bioscoop op Plein 2000 draaien de actuele films. Theater De Graaf Wichman biedt ruimte aan 330 bezoekers en is tevens geschikt voor congressen. Theater De Boerderij, een oorspronkelijke boerderij uit 1865 in het oude dorp, staat bol van de intieme muziekoptredens, zondagmiddag voorstellingen, theater-aan-tafel avonden, cabaret en (kinder)voorstellingen. 

Winkelen

Het hoofdwinkelcentrum bevindt zich rond de oude kerk en het Oude Raadhuisplein met ruim 120 gezellige winkels. En in Huizen kunt u nog gratis parkeren in verschillende straten en parkeergarages. Een parkeerkaart is wel noodzakelijke. Het tweede winkelcentrum is De Oostermeent 'de poort van Huizen' gevestigd aan de rondweg door Huizen met zo'n 60 winkels. Het is ruim opgezet met een gezellig plein waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd, zoals de jaarlijkse Lentemarkt en Geraniummarkt. Verder kent Huizen een aantal wijkwinkelcentra, zoals De Kostmand, Het Holleblok en het Phohi winkelcentrum.

Evenementenkalender

In Huizen worden tal van evenementen en activiteiten georganiseerd. U kunt hier de kalender van 2019 downloaden. Voor het meest actuele aanbod kunt u terecht op onze homepage.