Zien & doen

Kunst en cultuur

Voor de kunstliefhebbers heeft  gemeente Huizen een speciale beeldenroute uitgezet. Dat geeft u een gevarieerd beeld van de kunstwerken en gedenktekens in Huizen. Er zijn diverse ateliers zoals De Rookerij, waar u een kijkje kunt nemen. In het tweede weekend van oktober exposeren kunstenaars en schilders hun werk tijdens de atelierroute. U kunt ook een bezoekje brengen aan het historisch museum Huizer Museum Het Schoutenhuis waar overigens ook het VVV van Huizen is gevestigd. In de bibliotheek van Huizen is een kunstuitleen gevestigd.

Sport

Huizen heeft voor de sporter genoeg te bieden. Zwemmen, skiën, golfen, squashen, bowlen, tennissen en surfen; dat en meer is allemaal mogelijk. Zwembad Sijsjesberg in Huizen is het mooiste openluchtzwembad van het Gooi en misschien wel één van de mooiste van ons land. U kunt overdekt zwemmen in zwembad De Meent. De Wolfskamer biedt u de mogelijkheid om te skiën en boarden. In Coronel kartracing kan de jeugd zich vermaken met karten en lasergamen. Wilt u een dagje zeilen, dan kunt u een boot huren bij het zeilcollege aan de kop van de aanloophaven. De natuurliefhebber kan zijn hart ophalen in de Gooise natuur.Wandel- en fietsroutes genoeg. Fietsen is een van de meest gewilde activiteiten tijdens vakanties en vrije tijd. In Gooi & Vecht zijn heel veel mogelijkheden voor prachtige fietstochten. Wilt u zelf uw fietsroute samenstellen, dat kan via www.routeyou.com.

Uitgaan

Voor een avondje film, theater of toneel kunt u goed in Huizen terecht. In de grote bioscoop op Plein 2000 draaien de actuele films. Theater De Graaf Wichman biedt ruimte aan 330 bezoekers en is tevens geschikt voor congressen. Verder kent Huizen het Plankenierstheater en theater De Boerderij, een oorspronkelijke boerderij uit 1865 in het oude dorp.

Winkelen

Het hoofdwinkelcentrum bevindt zich rond de oude kerk en bevat ruim 120 gezellige winkels, onder andere gesitueerd rondom het Oude raadhuis plein, daarnaast is Huizen één van de weinige gemeenten in het Gooi waar gratis geparkeerd kan worden in de verschillende straten en parkeergarages, een parkeerkaart is wel noodzakelijk. Het tweede winkelcentrum is De Oostermeent, de poort van Huizen, gevestigd aan de rondweg door Huizen met zo'n 60 winkels, ruim opgezet met een gezellig plein waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd zoals de jaarlijkse Lentemarkt en Geraniummarkt. Verder kent Huizen een aantal wijkwinkelcentra, zoals De Kostmand, Het Holleblok en het Phohi winkelcentrum.

Evenementenkalender

In Huizen worden er tal van evenementen en activiteiten georganiseerd. U kunt hier de kalender van 2017 downloaden. Voor het meest actuele aanbod kunt u kijken op onze homepage.