Wandelingen

Wandeling door het historische hart van Huizen

Elke tweede zaterdag van de maand  kunt u wandelend, onder leiding van een gids, het oudste gedeelte van Huizen verkennen. De start van deze heerlijke, ontspannende wandeling is om 14.00 uur bij het Huizer Museum ‘Het Schoutenhuis’ aan de Achterbaan 82. Tijdens de rondwandeling, die ongeveer een uur duurt, hoort u hoe er vroeger werd geleefd en waar men de kost mee verdiende. Verder vertelt de gids het verhaal van de Erfgooiers en komt u langs de prachtige historische boerderijen en panden die het dorp rijk is. Aan veel details wordt in het dagelijkse leven voorbij gegaan maar juist tijdens een wandeling wordt veel gezien en geleerd. De gidsen vullen de historische feiten vaak aan met allerlei persoonlijke en leuke anekdotes. De wandeling is een echte aanrader voor iedereen die nieuwsgierig is naar vroeger en van architectuur houdt. Na afloop kunt u een kopje koffie of thee drinken in het museum en een bezoek brengen aan de museumwinkel met haar vele originele geschenken. 

Tafelbergtocht

Deze jaarlijkse wandeling is het paradepaardje van WandelSportVereniging Huizen. De Tafelbergtocht is genoemd naar de Tafelbergheide, die tijdens deze wandeling zeker bezocht zal worden. De parkoersen gaan door de mooie natuur rondom Huizen: bos, heide en water (Gooimeer). Woonwijken worden zoveel mogelijk vermeden. De Vierdaagselopers kunnen de Tafelbergtocht als trainingsmars gebruiken. Honden mogen, mits aangelijnd, gezellig met hun baas of bazin meelopen en ook Nordic-walkers zijn bij ons uiteraard welkom.

In de brochure 'wandelen en fietsen door Huizen' vindt u het overzicht van de mooiste wandelingen en fietstochten door onze prachtige gemeente. U kunt deze brochure voor € 2 kopen bij de VVV-(informatie) punten of via onze webshop.