Het Oude dorp

Het kloppende hart van Huizen

Het oude dorp is met recht het Hart van Huizen en bevat ook het hoofdwinkelgebied (www.hartvanhuizen.nl). Het winkelcentrum heeft een groot scala aan winkels zowel voor de dagelijkse boodschappen als voor duurzame goederen, van mode tot gift-shops en van televisie tot opticiens. Natuurlijk zijn er ook horecagelegenheden op of nabij het gezellige Oude Raadhuisplein.

Met een gids door het dorp vol historie

In het centrum van Huizen treft u nog tal van historische boerderijen, panden en bijzondere plekjes. Net buiten het centrum staan nog veel originele visserswoningen. Maandelijks zijn er wandelingen door het oude dorp onder leiding van een gids. Hij vertelt u de smakelijke dorpsverhalen en wijst u op mooie details.

Zelf te voet Huizen ontdekken

Er is een speciale wandelroute van het Huizer Melkmeisje ontwikkeld, die u bij VVV Huizen (gegevens bovenaan en onderaan op deze website) en via onze webshop kunt aanschaffen. Tijdens deze wandeling wordt aan de hand van een volksverhaal over het Huizer Melkmeisje, de geschiedenis van het voormalige vissers- en boerendorp uit de doeken gedaan. Zo’n zestien historische plekken zijn voorzien van een bordje met een QR-code, die u met uw smartphone kunt scannen. U krijgt dan via uw telefoon de verhalen, foto’s en filmpjes van de betreffende plek te zien. Meer info vindt u op www.huizermuseum.nl.