Geoaching Tour in Gooi & Vecht uniek in Nederland 

vrijdag 7 juni 2019

Voor de echte avonturier is er in de regio Gooi en Vecht al enkele jaren de succesvolle Garden of Amsterdam GeoTour. Een waar avontuur, ontdek al schatgravend de vestingsteden, de historische dorpskernen, de buitenplaatsen en het plassengebied van Gooi & Vecht. De Garden of Amsterdam GeoTour neemt je mee naar bekende bezienswaardigheden in Gooi & Vecht, maar leidt je ook naar onontdekte pareltjes. De GeoTour is voor avonturiers in hart en nieren en voor iedereen die van wandelen en fietsen houdt. 

Geocaching 
Geocaching is een buitensport- en spel waarbij gebruik wordt gemaakt van een (smartphone met) GPS-ontvanger om een zogenaamde cache (verstopplaats of schat) te vinden. De cache is een schat waarin zich mogelijk voorwerpen bevinden. De vinder tekent het logboek en ruilt of voegt voorwerpen toe. Het schatzoeken wordt vaak gecombineerd met een wandel- en/of fietstocht.

GeoTour Garden of Amsterdam
Bevlogen lokale Geocachers onderhouden samen met Toerisme Gooi & Vecht de eerste en (tot nu toe) enige GeoTour in Nederland. Er zijn meer dan 20 speciale Geocaches geplaatst in een gebied vol met historische én natuurlijke rijkdom. 

De GeoTour Garden of Amsterdam is een ontdekkingsreis dwars door het wonderschone Gooi & Vecht, waarbij je aan de hand van een paspoort op zoek gaat naar Geocaches. Zet de coördinaten van de GeoTour caches in je GPS apparaat of telefoon en ga er op uit. Bij iedere gevonden cache ontvang je een codewoord voor in het paspoort. Heb je de Geoaches van de Geotour Garden of Amsterdam gevonden en is jouw paspoort compleet? Lever deze in bij de regionale VVV in Hilversum of stuur 'm op naar Toerisme Gooi & Vecht en je wint een GeoCoin!

Hier vind je alle informatie over geocaching in Gooi & Vecht. De complete GeoTour Garden of Amsterdam vind je ook op www.geocaching.com