Theaterroute Huizen 'In het kielzog van de visser'

dinsdag 6 maart 2018

Acht prachtige historische locaties in het hart van het pittoreske Huizen. Tientallen zangers, dansers, theatermakers en vertellers. Acht intieme, verwonderende en wervelende voorstellingen. Dat zijn de ingrediënten van de Theaterroute.

Op 21,22, 23 en 24 maart 2018 is de nieuwe editie van de Theaterroute, “In het kielzog van de visser” te zien in Huizen. De voorstellingen zijn nieuw, maar nog steeds gebaseerd op waargebeurde verhalen, sagen en legenden uit de rijke geschiedenis van het eeuwenoude Huizen. Met dit jaar nog meer voorstellingen, locaties, acteurs, vertellers, zangers en dansers. Verder is het dit jaar mogelijk om voor twee avonden een passe partout te bestellen voor twee avonden. 

Voorstelling met Statushouders
Om de verbinding, waar de Theaterroute Huizen voor staat, nog meer inhoud te geven is initiatiefnemer Johan Verheij een gloednieuw en uniek project gestart: "Het gezicht van Vluchtelingen in Huizen." 
Dit project bevat zowel een integratietraject als een theatervoorstelling die gespeeld zal worden tijdens de Theaterroute Huizen 2018. De basis voor deze voorstelling zal gevormd worden door de verhalen van vluchtelingen over hun thuisland, de reden dat ze gevlucht zijn en hun ervaringen hier, in Huizen. Tijdens de theaterroute is de uitwerking hiervan te zien, uitgevoerd door professionele acteurs in samenwerking met de statushouders. Het doel is om de vluchtelingen een gezicht te geven, hun verhalen te laten horen en door middel van diverse technieken competenties aan te leren, zodat ze volledig en op een positieve manier deel kunnen nemen aan de maatschappij. Daarnaast geeft dit traject nog meer lading aan de verbinding die de Theaterroute in Huizen wil bewerkstelligen en levert het een bijzondere voorstelling op, gedragen door de "nieuwe Huizers". 

Kaartverkoop is gestart 

bekijk ook alvast dit filmpje