Avondvierdaagse gaat voor “Schoon” en “Gezond” .

woensdag 25 april 2018

De 45e avondvierdaagse in Huizen komt er aan. Van 28 t/m 31 mei lopen rond de 2500 deelnemers, verdeeld over leerlingen van scholen en hun begeleiders, bewoners van Visio, diverse andere organisaties en individuele lopers, gedurende 4 avonden door Huizen en directe omgeving.

Na een geslaagde pilot tijdens de vorige editie, in samenwerking met “Nederland Schoon”, gaat de organisatie ook dit jaar voor een “Schone avondvierdaagse”. Om onnodig zwerfvuil te voorkomen krijgen de groepen elke avond een afvalzak mee om daarin de lege pakjes e.d. te doen.

Behalve aandacht voor een “Schone “ avondvierdaagse wordt dit jaar ook de nadruk gelegd op “Gezond”. Natuurlijk is alleen het wandelen al een gezonde bezigheid. Dat wordt tijdens de avondvierdaagse vaak gecombineerd met het nodige snoep. Aan de organisatoren op de scholen is gevraagd om bij de ouders van de kinderen te stimuleren om ook te denken aan een gezonde verrassing. Bij de traktaties door de sponsoren wordt daar in ieder geval aandacht aan besteed.

Uiteraard wordt er tijdens de laatste avond op de donderdag een feestelijke route gelopen, waarbij ook diverse muziekkorpsen meelopen en de lopers in het defilé langs de burgemeester lopen bij het gemeentehuis.

Misschien minder bekend, maar de avondvierdaagse is er niet alleen voor de kinderen van de basisschool. Je kunt als individuele loper ook na die tijd meedoen. Denk dus eens na om gezellig met familie, vrienden of collega’s mee te lopen. Individuele lopers starten altijd iets eerder dan de scholen, dus je kunt in een eigen tempo de afstanden lopen.

Je kunt je inschrijven via de website van de avondvierdaagse ( www.a4dhuizen.nl), tot 15 mei. Daarnaast is er een inschrijfavond op 8 mei in gebouw Irene aan de IJsselmeerstraat, van 19.30-21.00 uur. De kosten bedragen, bij voorinschrijven, €5.-. Je kunt kiezen uit 5 of 10 km per avond,

Inschrijven kan ook nog op de eerste avond. Dan bedragen de kosten echter €7,-.