Tweede editie ‘Een lichtje voor…’ in het Nautisch Kwartier

Voor de tweede keer organiseert het Huizer Alpe d’HuZes-team ‘Team UP’ op vrijdagavond 28 februari ‘Een lichtje voor…’.

Tijdens ‘Een lichtje voor…’ wordt een lang lint van lampionnen ontstoken op de pier in het Nautisch Kwartier in Huizen. Ieder lichtje schijnt voor een dierbare die is overleden aan kanker, of die op dit moment met de ziekte te maken heeft. Hiermee worden onze dierbaren herdacht die er niet meer zijn, en wordt er kracht gegeven aan mensen die op dit moment getroffen zijn. Het belooft weer een waardevolle en indrukwekkende avond te worden, waarop allerlei verschillende verhalen met elkaar verbonden worden.

Naast de emotionele, maar ook prachtige avond die gezamenlijk beleefd wordt, wordt op deze manier ook geld ingezameld voor Alpe d’HuZes. Alpe d’HuZes is een jaarlijks evenement waarbij op de eerste donderdag in juni (dit jaar op 4 juni) 5000 mensen de mytische berg Alpe d’Huez tussen de 1 en 6 keer beklimmen. Lopend, hardlopend of op de fiets. Hiermee wordt dit jaar al voor de vijftiende keer geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Het bijzondere aan het evenement, dat volledig draait op vrijwilligers en sponsoren, is dat al het geld tot op de laatste cent wordt besteed aan onderzoek naar de bestrijding van kanker. De ziekte waarmee helaas iedereen wel op een bepaalde manier verbonden is. Ook ‘Een lichtje voor…’ wordt voor 100 procent mogelijk gemaakt door giften en sponsoren, waardoor iedere opgebrachte euro wordt geïnvesteerd in de bestrijding van kanker.

Wie zijn of haar lichtje wil laten schijnen voor een dierbare kan tegen betaling van 15 euro (elk hoger bedrag voor het goede doel is van harte welkom) een lampion reserveren via mail: lampion@ad6teamup.nl, of bij één van de verkooppunten. Dit zijn Sonia Bloemen, De Groot uitvaart, Bibliotheek Huizen, Van den Tol Opticiens (vestiging Oude Dorp) en de Wereldwinkel. De lampion kan worden voorzien van een persoonlijke boodschap, wens of gedachte. Team UP zorgt er vervolgens voor dat alle lampionnen op 28 februari worden geplaatst in een prachtig lang lint van licht. Leerlingen van de Huizermaatschool verzorgen een aantal gedichten. Na opening van de avond door wethouder Marlous Verbeek kunt u gezamenlijk langs de lampionnen defileren. Ook is er de mogelijkheid om een moment bij uw lampion stil te staan en te gedenken. 

De lampionnen worden ter beschikking gesteld door een lampionnenwebshop en gaan na afloop retour. Team UP kan, indien u dat wenst, uw kaartje met geschreven boodschap op 4 juni symbolisch meenemen de berg op en plaatsen op de zogenaamde ‘Hartenkretenwand’ in Alpe d’Huez.

De voorbereidingen van Team UP zijn te volgen via Facebook en Instagram (@ad6teamup). Ook donaties voor het goede doel zijn van harte welkom. U kunt doneren of sponsoren via de teampagina via www.ad6teamup.nl

Praktische informatie

Vrijdag 28 februari 2020