Open Botterdagen in Huizen

Tijdens deze open dag liggen onze botters voor je klaar om mee te varen op het historische varende erfgoed van Huizen. Neem dan gelijk even een kijkje in en om onze werf, maak kennis met onze jeugdafdeling De Bramzijgers en vraag onze vrijwilligers het hemd van het lijf.

Wil je tijdens de open dagen eens lekker uitwaaien en genieten tijdens een tocht van ongeveer 1 uur dan betaal je daarvoor 3 Huizer Duiten per persoon (€ 7,50) en kinderen tot 10 jaar betalen 2 Huizer Duiten (€ 5,00). Ben je echter “Vriend van de Huizer Botters” dan is de tocht natuurlijk gratis. Dit geld voor alle drie de open dagen. Voor € 25,00 ben je overigens al Vriend van de Huizer Botters.
Aan de kade ligt een botter voor bezichtiging waar uitleg wordt gegeven over het visserijverleden van de bottervloot van de Zuiderzee. Er worden rondleidingen gegeven, er is live muziek.
Natuurlijk is er een drankje met een Huizer Mannetje wordt er verse paling gerookt en de smederij heeft ook haar deuren geopend. In de tent wordt getoond hoe vroeger netten werden “gebreid” en hoe de zeilen werden genaaid voor de Huizer botters.
Voor de jeugd van 12-18 jaar is er naast de botters ook een originele schouw: de HZ 274 te bewonderen. De jeugdafdeling van de Stichting Huizer Botters (“De Bramzijgers”) van de Stichting bestaat uit een aantal enthousiaste leden die zorgen voor het onderhoud en het bemannen van deze unieke schouw.
De vrijwilligers van de stichting geven rondleidingen en uitleg over de oude scheepsmodellen en gereedschappen maar kunnen bezoekers ook alles vertellen over het afhuren van één of meerdere botters voor bedrijfsuitjes, familiefeesten e.d. Naast de opstapdagen die er het hele voorjaar en zomer plaats vinden is het dit seizoen ook mogelijk een botter af te huren voor speciale dagtochten. Zo is er tijdens de open dag voor jong en oud iets te zien, te doen en te beleven op de botterwerf die ook nu weer gratis bezocht kan worden.

Zaterdag 21 september 2019 Vanaf 10:00 tot en met 16:00

Havenstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber