Open Botterdagen in Huizen

Tijdens deze open dag liggen de botters voor je klaar om mee te varen op het historische varende erfgoed van Huizen. Neem gelijk een kijkje in en om de werf, maak kennis met de jeugdafdeling De Bramzijgers en vraag de vrijwilligers het hemd van het lijf.

Aan de kade ligt een botter voor bezichtiging waar uitleg wordt gegeven over het visserijverleden van de bottervloot van de Zuiderzee. Er worden rondleidingen gegeven, er is live muziek. Natuurlijk is er een drankje met een Huizer Mannetje, wordt er verse paling gerookt en de smederij opent ook haar deuren. In de tent wordt getoond hoe vroeger netten werden “gebreid” en hoe de zeilen werden genaaid voor de Huizer botters.

Voor de jeugd van 12-18 jaar is er naast de botters ook een originele schouw: de HZ 274 te bewonderen. De jeugdafdeling van de Stichting Huizer Botters (“De Bramzijgers”) van de Stichting bestaat uit een aantal enthousiaste leden die zorgen voor het onderhoud en het bemannen van deze unieke schouw.

De vrijwilligers van de stichting geven rondleidingen en uitleg over de oude scheepsmodellen en gereedschappen maar kunnen bezoekers ook alles vertellen over het afhuren van één of meerdere botters voor bedrijfsuitjes, familiefeesten e.d.

Toegang tot de Open Botterdagen is gratis! Wil je tijdens de open dagen eens lekker uitwaaien en genieten tijdens een tocht van ongeveer 1 uur dan betaal je daarvoor 3 Huizer Duiten per persoon (€7,50) en kinderen tot 10 jaar betalen 2 Huizer Duiten (€5,00). Ben je echter “Vriend van de Huizer Botters” dan is de tocht natuurlijk gratis. Voor €25,00 ben je overigens al Vriend van de Huizer Botters.

Zaterdag 21 september 2019 Vanaf 10:00 tot en met 16:00