HuizenZingt: Gospelkoor 'El Shaddai' o.l.v. Leon van Veen

Gospelkoor ‘El Shaddai’ uit Lopik is een groep van 80 enthousiaste mensen met diverse solisten die, begeleid door een eigen gospelband, schitterende, moderne gospelsongs ten gehore brengt. Het koor probeert door middel van zang en muziek het evangelie dichter bij de mensen te brengen. In april 1988 werd ‘El Shaddai’, wat ‘De Almachtige’ betekent, opgericht. Door de muzikale kwaliteiten en enthousiaste uitstraling werd het koor al snel een bekendheid. Het ledenaantal groeide en de agenda bleef vol!

Leon van Veen (1976) is geboren in Emmeloord. Vanaf zijn vierde tot aan z’n vijftiende jaar heeft Leon zich als autodidact orgel en pianospelen aangeleerd. Pas toen het voornemen ontstond om naar het conservatorium te gaan, is hij op orgelles gegaan. Eerst bij de plaatselijke organist in Benthuizen, maar al snel bij Ronald de Jong te Zoetermeer. Ruim twee jaar later werd hij toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij in 2000 zijn diploma heeft behaald.

Momenteel is Leon werkzaam als dirigent van een drietal koren:
Promising Voices te Bodegraven
Gospelkoor El Shaddai te Lopik
CJK de morgenster te Alblasserdam

Tijdens zijn studietijd heeft Leon voor twee musicals muziek gecomponeerd. De laatste jaren legt hij zich steeds meer toe op het componeren en arrangeren van muziek voor met name Jongeren en Gospelkoren. Deze composities maakt hij samen met tekstschrijver Erwin de Vos. In 2012 ging hun nieuwe Nederlandstalige kerstmusical in premiere: “Dit Kind Immanuel”. Deze CD is 2013 genomineerd voor een Zilveren Duif Award. In 2014 hebben Erwin en Leon muziek geschreven voor de CD “De wereld In Uw Hand” van CJK De Morgenster uit Alblasserdam. Ook ook dit album is genomineerd voor een Zilveren Duif Award in de categorie Beste album koren en groepen.

Gratis toegang

Zondag 31 maart 2019 vanaf 18:50