Open Dag BeachClub Huizen

dinsdag 3 april 2018

De temperaturen gaan omhoog, de meeste sportcompetities lopen ten einde. Tijd om te beachen. BeachClub Huizen draaide in 2017 haar eerste seizoen en het 2e beach seizoen staat voor de deur nu dhet kwik weer omhoog gaat. Op zondag 8 april kan iedereen kennis maken met het complete beach en sport aanbod in Huizen. Ontdek nieuwe sport en spellen als 360Ball, beachtennis en KanJam, maar ook het bekende beachvolleybal en footvolley.

BeachClub Huizen

BeachClub Huizen exploiteert op het sportcomplex van Coronel Sports drie beachvelden met de insteek de beachsporten verder op de sportkaart van ’t Gooi en Huizen in het bijzonder te zetten en het zomersport en evenementen aanbod te vergroten. De drie beachvelden liggen met een uniek uitzicht op het buiten terrein op een ruimte van 30 x 35 meter aan de voet van de Gooische Alpen, de skibaan van de Wolfskamer. In 2018 zullen er voor verschillende beachsporten trainingen gaan plaatsvinden. Ook de jongste jeugd kan dit jaar regelmatig op de velden terecht met speciale Kids on the Beach dagen.

Beachtennis

De locatie van Coronel Sports is een racketlocatie bij uitstek met sporten als padel, tennis en squash. Beachtennis is daar een mooie aanvulling op en biedt de racketsporters een mooie kans om deze jonge en groeiende zomersport te spelen. Beachtennis is laagdrempelig en makkelijk te leren op ieder niveau. Tijdens de open dag kan iedereen een balletje komen slaan en materiaal is aanwezig.

Beachvolleybal

In 2017 heeft de volleybalvereniging al dankbaar gebruik gemaakt van de accommodatie en een compleet beachvolleybal programma op verschillende niveaus aangeboden op dinsdag en donderdagavond. In 2018 worden er ook weer beachvolleybaltrainingen aangeboden. Met het EK Beachvolleybal in Nederland in 2018 zal beachvolleybal een belangrijk onderdeel van het beachsport aanbod zijn en regelmatig op de agenda staan.

Kids on the Beach

Speciaal voor de jeugd van 4 tot 12 jaar wordt er vanaf 11 april iedere woensdag een Kids on the Beach middag georganiseerd. Tussen 14.00 en 18.00 uur kunnen kinderen kennis maken met de verschillende beachsporten en spellen op de beachvelden.

Andere beach activiteiten

De beachsport locatie en de bijhorende faciliteiten bieden unieke mogelijkheden voor bedrijfsuitjes en groepsevenementen. Tijdens de zomervakantie worden de velden gebruikt voor verschillende zomerkampen waarbij op de velden korte beachsport clinics worden gegeven.

BeachClub Huizen richt zich naast het aanbieden van losse veldverhuur op het organiseren van trainingen, clinics, toernooien, (regionale) competitie en open inloopdagen. Sporters kunnen ook een abonnement kopen van BeachClub Huizen en daarmee onbeperkt de banen gebruiken op vrije momenten.

Programma zondag 8 april

Tijdens de open dag kunnen bezoekers tussen 13.00 en 18.00 uur kennis maken met verschillende beachsporten en zelf ook spelen. Tijdens de middag is het mogelijk beachtennis, beachvolleybal, beachsoccer, beachrugby, footvolley of KanJam te spelen. Naast de beachsporten wordt ook nog een speciale 360ball kooi neergezet en kunnen de kleinste kinderen zich vermaken op een springkussen.

De entree is gratis voor de open dag alsmede het gebruik van alle materialen van de beachclub.

Het programma is te vinden op de website van BeachClub Huizen.

Organisatie

Meer informatie: www.beachclubhuizen.nl. De velden van BeachClub Huizen zijn te vinden op het complax van Coronel Sports aan de IJsselmeerstraat 5B in Huizen.