Koningsdag in Huizen

Oranje Stichting Huizen biedt in samenwerking met ondernemersvereniging 't Hart van Huizen, Insolar Eten en Drinken, Stichting Combinatie van Korpsen en Kermisorganisatie John. F. de Voer op Koningsdag vrijdag 27 april a.s. weer een uitgebreid en sfeervol programma met diverse activiteiten.

De traditionele Oranjemarkt en Kindervrijmarkt ontbreken niet en verder zijn er spetterende dansdemonstraties, live optredens van bekende artiesten, muzikale clownerie en shows. Ook is er een leuke kermis op de Naarderstraat. Koningsdag wordt dit jaar muzikaal afgesloten met een feestelijke jubileum Taptoe. Zo wordt Koningsdag het gezelligste Oranjefeest van Huizen en Omstreken.

Amusement Oude Raadhuisplein 10.50 – 18.00 uur
Het amusementsprogramma op het Oude Raadhuisplein start om 10.50 uur met een muzikaal intermezzo door Drum- en Showband ViJos uit Bussum. Daarna volgen spectaculaire dansdemonstraties en live optredens van bekende artiesten.

Officiële opening Oranjefestiviteiten 10.50 – 11.20 uur
Voorafgaand aan de officiële opening op het Oude Raadhuisplein verzorgt Drum- en Showband ViJos uit Bussum een muzikaal intermezzo. Burgemeester K. S. Heldoorn zal om 11.00 uur de Oranjefestiviteiten openen met een korte toespraak en het voorlezen van de felicitatie e-mail die aan Zijne Majesteit Koning Willem Alexander zal worden gezonden. Na het zingen van het Wilhelmus sluit Drum- en Showband ViJos het officiële gedeelte muzikaal af met een sfeervol optreden.

Studio Dansu Dansdemonstratie Dance Workout 11.30 – 12.00 uur
Dancefit Workout houdt in: oefeningen voor een strak en gezond lijf. Werken aan je conditie en kracht door te dansen. Geen ingewikkelde pasjes, dus iedereen kan meedoen aan deze workout met meerdere dansen in verschillende stijlen op hippe muziek. Dancefit lijkt een beetje op Zumba. Het verschil zit 'm in de muziek, terwijl er bij Dancefit ook gewerkt wordt aan spierversterking. Bij Studio Dansu staat plezier op nummer één, want plezier zorgt voor motivatie en motivatie zorgt voor resultaat.

Duo The 2 of U's 12.00 – 12.45 uur / 14.00 – 14.45 uur / 16.00 – 16.30 uur
The 2 of Us! Bestaat uit 2 enthousiaste en ervaren muzikanten Jan Kroon gitarist / zanger en Wendy Meesters zangeres. Het podium is voor Wendy een 2de thuis en voor Jan is een feest pas compleet als iedereen het naar zijn zin heeft. Ook spelen ze in een band die ook ieder jaar een aantal optredens verzorgt in Spanje. Ze zijn duidelijk op elkaar ingespeeld en stralen veel enthousiasme uit. Hun repertoire bestaat uit muziek uit de jaren 80 en tot heden.

Dansschool Laresz Dansdemonstratie Zumba Workshop 12.45 – 13.15 uur
Dansschool 'LARESZ' is een dans en sportschool die zich heeft gevestigd in Nieuw Blaricum en in Blaricum Dorp. Met als eigenaresse Lara Campbell en danscoördinator Regillio Cyrus is deze dansschool een creatieve en gezellige plek waar een ieder zich actief kan uiten op sport- en dansgebied, van Streetdance tot modern, van Zumba tot Small Group Training, van Ballet tot Song en Dance en meer.

Zangeres Peggy Mays 13.15 – 13.45 uur
Peggy Mays is een liefhebber van het Nederlandstalige lied, maar heeft ook Engels- en Duitstalige nummers in haar repertoire. Peggy is bekend van radio en TV. Zij heeft meegedaan aan het Trosprogramma sterren.nl Academy in 2008 en was één van de drie finalisten. In 2010 mocht ze deelnemen aan het Nationaal Songfestival. Zij werd door Albert West gekozen en gecoached. Haar versie 'Shalalie, ik ben verliefd' is geschreven en gecomponeerd door Pierre Kartner. In 2013 heeft ze meegedaan met het SBS 6 programma Bloed, Zweet & Tranen. Enkele nummers uit haar repertoire zijn, 'Verloren zijn we niet', 'Heb jij je koffer al gepakt, ''1000 Kussen' en 'Ik ben weg van jou'.


Zanger John de Bever 14.45 – 15.15 uur
John de Bever is een Nederlands voormalig prof- en zaalvoetballer. In 1997 werd hij tijdens het WK- zaalvoetbal in Brazilië gekroond tot beste zaalvoetballer van de wereld. Na het beëindigen van zijn spelersloopbaan werd De Bever zanger. In 2006 nam hij een duet op met Anny Schilder 'Toe kwam jij en in 2012 ontstaat er een nieuw zangduo John de Bever en Charlene. Zij zingen samen de door Emile Hartkamp geschreven singel 'Als je alles hebt (dan kun je veel verliezen)'. In 2014 is hij vaste artiest in het Mega Piraten Festijn en in 2016 scoorde hij een hit met het nummer 'Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht. Ook komt in dat jaar zijn hitsingle “Oh Was Ik Maar Niet Zo Knap” uit. Uniek aan de sound van John de Bever is zijn geheel eigen stemgeluid.

Zangeres Susanna Veldmeijer 15.30 – 16.00 uur
Op 20-jarige leeftijd gaf ze zich op voor het TROS programma '1000 sterren stralen', waarbij ze begeleiding kreeg van Frans Bauer. Daarna volgde ze vier jaar zangles. Op 26-jarige leeftijd won ze de wedstrijd 'De prinses van het Nederlandstalige lied'. Ze kreeg haar allereerste platencontract bij CNR Entertainment. Buma NL nomineerde Susanna voor de titel 'Beste Talent'. De huidige singels 'Ik heb Liever Dat Je Gaat', 'Ik heb genoeg van jou', 'Wat Kan Mij Het Schelen' en 'Ciao Ciao Amore' dat zijn de nieuwe wapenfeiten van deze sympathieke volkszangeres uit Soest.


Zanger Wesly Bronkhorst 16.30 – 17.00 uur
Met zijn geweldig, gevarieerd en voornamelijk eigen repertoire weet hij van iedere gelegenheid een feest te maken. Zijn hits die u dagelijks voorbij hoort komen op radio, tv of in de kroeg zijn zo bekend dat deze door iedereen moeiteloos worden meegezongen.
In 2017 vierde hij met een uniek concert zijn 15 jarig artiesten jubileum in een uitverkocht Concertgebouw en trad daarmee in de voetsporen van André Hazes. Ook werd hij dat jaar door het publiek gekozen tot populairste horeca-artiest van 2017. Wesly Bronkhorst is dan ook niet voor niets een van de meest geboekte artiesten van dit moment.


Zangeres Kimberly 17.00 – 17.30 uur
De 26- jarige Kimberly Maasdamme uit Breda is een geboren zangeres en ook al een tijdje werkzaam in het vak. Kimberly tourt door heel Europa met de Duitse coverband NCB, waar ze voornamelijk popmuziek ten gehoren brengt. Daarvoor was ze ook vier jaar de leadzangeres van coverband The Young Beethoven.
Het wordt tijd om een solocarrière aan te gaan. De beeldschone zangeres zette onlangs een daverende blind adition neer in het nieuwe seizoen van The voice of Holland. Maar liefst vier coaches vochten om Kimberly in hun team te krijgen, Ze sloot zich aan bij team Waylon.8-mans percussieformatie Rhythm & Brassband 17.30 – 18.00 uur
Rhythm en Brassband is een professionele 8-mans percussiegroep. Het unieke van deze band is dat het een bijzonder verrassingseffect heeft. Op het moment dat de band aankomt, is het net een 'ritmische aardbeving'.
De specialiteit van deze showband is de boel op stelten zetten. Door het spectaculaire optreden van de acht percussionisten en hun dynamische animator wordt het plein in een oogwenk omgetoverd tot een feest vanjewelste. Het belooft een 30 minuten durende kleurrijke en spectaculaire show te worden met een combinatie van Salsa, Calypso, Samba en bekende en minderbekende feestnummers.

Jubileum Taptoe Huizen 20.00 – 22.00 uur
Op het hoofdveld van SV Huizen aan de IJsselmeerstraat 3 te Huizen wordt dit jaar een grootse jubileum Oranje Taptoe gehouden ter afsluiting van Koningsdag. Dankzij de deskundige inbreng van de Stichting Combinatie van Korpsen is een afwisselend programma samengesteld, met een mooie mix van bekende en minderbekende korpsen. De toegang is gratis.
De deelnemende korpsen zijn:

Show Marching en Concertband Floraband uit Rijnsburg.
Drum- en Showband ViJos uit Bussum.
Drumfanfare Showorkest Deltaband uit Vlissingen.
Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk.
Drum- en Showfanfare Jong Advendo uit Sneek.

Oranjemarkt 2018 10.00 – 17.00 uur
De inmiddels zeer populaire Oranjemarkt wordt ook dit jaar weer gehouden in Winkelcentrum ’t Hart van Huizen. De Oranjemarkt is geen vrijmarkt, deelname is niet gratis en de markt is niet bestemd voor kinderen op een kleedje. Die kunnen aanschuiven bij de Kindervrijmarkt. Wie op de Oranjemarkt wil staan, moet een kraam of grondplaats huren bij de Oranje Stichting Huizen. De kramen of grondplaatsen staan – evenals vorig jaar – in de Kerkstraat vanaf het Prins Bernhardplein, op het Oude Raadhuisplein en in de Kerkstraat tot aan de Langestraat. Tevens komt op de Voorbaan, Lindenlaan en Achterbaan een groot aantal kramen te staan. Naast de grote verscheidenheid aan attributen, is er rekening gehouden met de inwendige mens. Terrassen completeren het geheel op sfeervolle wijze en ook op de Oranjemarkt zijn hapjes en drankjes ruimschoots voorradig. Op het Oude Raadhuisplein komt een podiumwagen voor de live optredens van bekende artiesten.
Kindervrijmarkt 10.00 – 17.00 uur
De gemeente Huizen heeft ook dit jaar weer een aantal straten vrijgemaakt voor de
Kindervrijmarkt. De Kindervrijmarkt is altijd weer een attractie vanjewelste, waar ieder jaar meer kinderen aan deelnemen. De Kindervrijmarkt is op de Kerkstraat vanaf de Langestraat, op de Meentweg tussen Kerkstraat en Gooilandweg en op de Gooilandweg tussen Melkweg en E. Ludenstraat. De Gooilandweg dient vanaf de E. Ludenstraat tot de inrit naar het parkeerterrein aan de achterzijde van het gemeentehuis beslist vrij te blijven.
Buiten de afzettingen van de Kindervrijmarkt mogen geen stand- en verkoopplaatsen ingenomen worden. De ruimte voor de ingang van het gemeentehuis moet absoluut vrij blijven. Het fietspad langs het gemeentehuis en Plein 2000 wordt afgesloten. Deze strook wordt ook gebruikt voor de Kindervrijmarkt. De Kindervrijmarkt is gratis en alleen bestemd voor kinderen tot en met circa 12 jaar die met een kleedje op de grond hun spulletjes aan de man proberen te brengen. Begeleiders zijn van harte welkom. De plaatsen worden niet toegewezen. De kinderen kunnen ’s morgens vanaf 07.00 uur zelf een leuk plekje uitzoeken, maar vol is vol.

Het is voor volwassenen niet toegestaan om op de Kindermarkt goederen te verkopen. Het is ook niet toegestaan om kramen, partytenten en verkoopwagens op de Kindervrijmarkt te plaatsen.

Verkeer + Parkeren
De Kerkstraat zal vanaf het Prins Bernhardplein tot aan het gemeentehuis worden ingericht als Oranjemarkt en Kindervrijmarkt. De op de Kerkstraat uitkomende zij- straten zullen in dit geheel worden betrokken, voor zover de situatie in het centrum dit noodzakelijk zal maken. In verband met de veiligheid van onder andere voetgangers in dit feestgebied, zijn extra verkeersmaatregelen noodzakelijk. De zijstraten tussen Havenstraat, Meentweg en Tuinstraat zullen worden afgesloten. Ook de Kerkstraat en zijstraten worden afgesloten voor alle verkeer met uitzondering van voetgangers. De straten zijn afgesloten vanaf
04.00 uur in de nacht van donderdag 26 april op vrijdag 27 april aanstaande.
Vanaf 04.00 uur worden marktkramen opgezet in de volgende straten:
* Kerkstraat tussen Prins Bernhardplein en Oude Raadhuisplein.
* Raadhuisstraat tussen Kerkstraat en Havenstraat.
* Voorbaan vanaf Oude Raadhuisplein tot aan de Havenstraat.
* Achterbaan vanaf de HEMA tot aan de Havenstraat.
* Lindelaan vanaf Oude Raadhuisplein tot aan de Meentweg / Tuinstraat|.
* Kerkstraat vanaf het Oude Raadhuisplein tot aan de Langestraat
Geparkeerde motorvoertuigen die in het gebied waar de Oranjemarkt en de Kindervrijmarkt zijn opgesteld en motorvoertuigen die verkeersonveilige situaties veroorzaken, worden weggesleept.
De Kindervrijmarkt wordt ingericht in de Kerkstraat vanaf de Langestraat tot het gemeentehuis / Plein 2000 en de Gooilandweg tussen E. Ludenstraat en Melkweg en op het parkeerplaats aan de achterzijde van het gemeentehuis.

De parkeerplaatsen op de Naarderstraat tussen Koningin Julianastraat en Trompstraat worden afgesloten vanwege de kermis.

Het bestuur van de Oranje Stichting Huizen kan zich voorstellen dat bij een grote toeloop van publiek één en ander tot enige overlast kan leiden. We vragen hiervoor uw begrip en medewerking.
Bewoners van de Kerkstraat en de daarop uitkomende zijstraten Raadhuisstraat, Lindelaan, Voorbaan, Achterbaan en de Gooilandweg die vallen in het gebied waar de Oranjemarkt en Kindervrijmarkt worden opgesteld, worden vriendelijk verzocht om vanaf 04.00 uur in de nacht van donderdag 26 april op vrijdag 27 april en op Koningsdag geen auto’s te parkeren binnen het afgezette gebied. Om van Koningsdag een leuke feestdag voor de bevolking van Huizen te maken, is ieders medewerking absoluut noodzakelijk. Het bestuur van de Oranje Stichting Huizen bedankt eenieder alvast hartelijk voor de medewerking.
Het parkeren zal tijdens de Oranjemarkt en Kindervrijmarkt in en rond het centrum aan enkele wijzigingen onderhevig zijn. De parkeergarage in de Keucheniusstraat (onder Blokker) is open. Deze parkeergarage is alleen vanaf de Tuinstraat te bereiken.
De parkeergarage van Albert Heijn is vrijdag 27 april 2018 beperkt open. Let op de openingstijden.

De parkeerkelder van de Hema is open en te bereiken vanaf de Havenstraat. Het parkeerdak van de Hema is op 27 april 2018 gesloten.
Voor informatie en het meest actuele programma: www.oranjestichtinghuizen.nl en
www.facebook.com/huizenoranjestichting.

ORANJEKERMIS 24 april tot 28 april Naarderstraat.
Draaidagen:
Dinsdag 24 april 15.00 – 23.00 uur
Woensdag 25 april 15.00 – 23.00 uur
Donderdag 26 april 15.00 – 23.00 uur
Vrijdag 27 april 10.00 – 24.00 uur
Zaterdag 28 april 12.00 – 23.00 uur

Attracties:
Pusher
Autoscooter
Trampoline
Booster
Bussensport
Schiettent
Lucky Duck
Snoepkraam
Gebakkraam
Kindermolen
Grijpkranen
Safari Trip
Funhouse / Snow Party

Informatie over de Kermis via de heer Hans Borremans
E-mail: oranjekermis@xs4all.nl

Praktische informatie

Vrijdag 27 april 2018 Vanaf 10:00 tot en met 23:30

diverse lokaties Model.NdtrcItem.HouseNumber
1271 RH, Huizen